Natasja Askelund 15.04. – 17.06.

natasja_askelund.jpg

Natasja Askelund: “Still loving you, after all this blue”, maleri

Natasja Askelund har arbeidet med andre teknikker som tekstil og keramikk, men har alltid vært mest opptatt av maleriet. Hun utforsker maleriets stofflighet og materialitet, grensen, eller snarere sammenhengen, mellom teknikk og innhold. Natasja er opptatt av fargen, og maleriets egne fysiske lover. Det at maleriet har en lang tradisjon, og at tilsynelatende” alt er gjort” gir kunstneren en frihet, snarere enn å virke begrensende.

«Still loving you, after all this blue,» er en videreføring av hennes utstilling «Hating blue, loving you» på Bømlo tidligere i vår. Det handler fortsett om å kontrollere det ukontrollerbare, det handler om de store følelsene, om havet, døden og kjærligheten, men det handler også om teknikk, om malingens fysiske forutsetninger. I flere av arbeidene i Sandnes er inspirasjonen til Kandisky tydelig. Som alltid utnytter Askelund sine forbilder fritt, uten hensyn til referanser og sitater, men benytter virkemidlene for å få fram sitt eget uttrykk.

Maleriene er abstrakte og det er fargen blå og de forskjellige nyanser av blått som er det overveldende uttrykket som møter deg. Fargen blå er brukt i titler, musikk og litteratur. Mange

kunstnere har hatt sine blå perioder, noe som har ført til at psykiatere har spekulert i sinnssykdom. Blått er havet, himmelen er blå, blått skal være den mest populære fargen, blått er uendelighet, blått er kaldt og håpet er lyseblått.

Natasja Askelund er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, og Koninklijke Academie Van Beeldende Kunsten i Den Haag. Hun har hatt en rekke utstillinger siden hun debuterte på Hå Gamle Prestegard i 92, på Galleri Brandstrup, Oslo, LNM, Oslo, og Galleri Opdahl, Stavanger. Hun har hatt flere offentlige utsmykninger, og leverte nettopp et stort tekstilarbeid til Rundeskogen Boas i Sandnes. Askelund bor og arbeider i Stavanger, og er i tillegg til sitt kunstneriske arbeid aktiv debattant og har skrevet flere kronikker i landets aviser. For tiden er hun gjesteskribent i Stavanger Aftenblad, hun drev ”Kunstbloggen” på samme plattform i flere år, og var fast debattant på kritikersalongen i KÅKÅ.

www.natasjaaskelund.com

Flere bilder fra utstillingen (Facebook)

Forrige
Forrige

Els Geelen

Neste
Neste

Njål Lunde