Anna Kristin Ferking 15.08. - 03.10.

anna_kristin_ferking.jpg

Anna Kristin Ferking “Vevnader”, maleri

Grafikkens stofflighet i maleriet

Anna Kristin Ferking har sin bakgrunn innen det grafiske feltet, men har i de senere årene hatt hovedfokus på maleri. Det var den stofflige kvaliteten i den grafiske teknikken som i utgangspunktet virket tiltrekkende på henne. Ved å preparere lerret fra bunnen av med harelim, oppnår hun en lignende kvalitet i maleriet. 

Fargenes balanse

Farger er viktig i Ferkings kunstneriske praksis. Farger er energi som kan skape stemning og identitet. Hun søker hele tiden å finne en balanse mellom primærfarger og komplementærfarger, i kombinasjon med pastellfarger eller gråtoner. Valg av farger kan dessuten være påvirket av årstider eller livsfaser.

Vevnad og pigment

Kunstnerens inspirasjon og motivasjon ligger i bruken av symboler hentet fra de nære omgivelsene. Hjemmet, kontrastene/dualismen i tilværelsen, eller hvem vi er i møte med andre mennesker. Det tekstile/stofflige, mønsteret, vevning, vertikale og horisontale felter, lys og mørke. Maleriene har portrettformat, dvs. stående format, og er i tillegg symboler. Hun påfører malingen på lerretet med rulle, noe som kan stamme fra hennes bruk av valse i sin grafiske praksis, men det er også linket til det å male vegger i interiøret. 

Anna Kristin sier dette selv om sin metode:

«Jeg trenger ofte en konkret idé for å starte arbeidet. Men i prosessen videre handler det om å komme i en meditativ tilstand, tilstedeværelse og det som oppstår når jeg ikke tenker. Min erfaring er at intuisjon er sterkt forbundet med tidligere sanseopplevelser som kommer til uttrykk i den kreative prosessen. Mitt formidlingsspråk er abstrakt, som er en måte å fange det formløse, det usynlige, og det vi fornemmer, men som er uhåndgripelig.»

www.ferking.no

Flere bilder fra utstillingen (Facebook)

Forrige
Forrige

Yngve Henriksen

Neste
Neste

Einar Sira