Inger Bruun:12.05 - 05.06. 2022

Inger Bruun: Maleri, tegning

Billedkunstneren Inger Bruun er glad i farger og hun har en sikker linjeføring. Ofte vokser bildene fram fra en prikk eller en strek og blir til små og store arbeider kjennetegnet av rytmikk og stram komposisjon i et abstrakt formspråk. Samtidig er verkene preget av fabulerende former og et lekent og improvisatorisk uttrykk. Bruun benytter en klar koloritt, gjerne primærfarger, kombinert med svart og hvitt.

Bruun begrenser seg ikke til ett format, en teknikk eller ett materiale. Tvert imot, hun behersker et kunstnerisk spenn fra det minutiøse til det monumentale, hun arbeider parallelt i flere teknikker som maleri, collage, akvarell, tusjtegning, lito, stål og glass, og hun skaper både to- og tredimensjonale kunstverk i form av relieffer, glassmalerier, skulpturer og mobiler m.m.

Bruun har hatt flere separatutstillinger og hun har utsmykket en rekke bygg, deriblant skoler, barnehager og kirker, både i- og utenfor regionen. Kunstneren skal blant annet bidra med kunstverk til det nye sykehuset i Stavanger, dessuten er hun representert med kunstverk i Nasjonalmuseets åpningsutstilling "Jeg kaller det kunst", fra medio juni 2022.

Bruun er bosatt i Sandnes og har atelier i kunstnerfellesskapet Stasjon K i Langgata i samme by. Bruun fylte nettopp 80 år og hennes vitalitet finner du igjen i bildene!

Flere bilder fra utstillingen (Facebook)

Forrige
Forrige

Frank Åsnes

Neste
Neste

Kirsten Opstad